تبلت

اپل

تبلت

اپل

همه چیز در مورد جدیدترین تبلت اپل: iPad 3

همه چیز در مورد جدیدترین تبلت اپل: iPad 3

یکی از داغ‌ترین خبرهای مرتبط با گجت‌های دیجیتالی روز اطلاعات تازه پیرامون تبلت آینده شرکت اپل با عنوان iPad 3.0 است تبلتی که به احتمال قوی در پایان سه ماهه اول سال 2012 بصورت رسمی به نمایش گذاشته خواهد شد.

یکی از داغ‌ترین خبرهای مرتبط با گجت‌های دیجیتالی روز اطلاعات تازه پیرامون تبلت آینده شرکت اپل با عنوان iPad 3.0 است تبلتی که به احتمال قوی در پایان سه ماهه اول سال ۲۰۱۲ بصورت رسمی به نمایش گذاشته خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از عصر نوشتن، اما حتی پیش از معرفی رسمی این مدل نیز اطلاعات و اخبار پراکنده‌ای در ارتباط با مشخصات و قابلیت‌های iPad 3.0 از کانال‌های رسمی و غیر رسمی در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است که همگی بیانگر مدلی بسیار پیشرفته با امکاناتی فراتر از انتظار هستند.

در مقاله پیش‌رو با بررسی تمامی اطلاعات ارائه شده برای این مدل، از قابلیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری احتمالی iPad 3.0 پرده بر خواهیم داشت. با ما همراه شوید.
از ارائه iPad 2.0 در ابتدای سال ۲۰۱۱ اینک نزدیک به یک ‌سال گذشته است یک سالی که با فراز و فرودهای فراوان و نکات مثبت و منفی متعددی برای اپل همراه بوده است که از جمله تلخ‌ترین آنها می‌توان به از دست رفتن اسطوره ایده‌پرداز این برند، استیو جابز با شخصیتی جهانی اشاره کرد.

گجت های تولیدی جدید در این دوره زمانی یک ساله که همچنان حضور کم‌رنگ استیو جابز در آنها احساس می‌شود نسل جدید iPod و iPhone 4S ارائه شده در آخرین فصل سال ۲۰۱۱ است که مدتهاست بصورت رسمی در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته‌اند اما غیبت iPad در این میان و سنت همیشگی اپل در ارائه سالیانه یک گجت منحصر به فرد در کلاس‌های سه‌گانه متفاوت، شرایط را بطور کامل برای معرفی نسل جدید تبلت‌های این شرکت مهیا نموده است، مدلی که به عنوان نخستین گجت تولیدی اپل پس از استیو جابز به احتمال قریب به یقین از تغییرات بسیار بیشتری در قیاس با دو نسل قبلی این کلاس برخوردار خواهد بود.

اطلاعات در دسترس پیرامون مشخصات و قابلیت‌های iPad 3.0 از منابع متعدد رسمی و غیر رسمی منتشر شده است که طبیعتا نمی‌توان در مورد صحت و سقم تمامی آنها با اطمینان کامل اظهار نظر نمود از این رو بهتر دیدیم با بررسی تقریبا تمامی اخبار مرتبط با iPad 3.0 شمای کلی این تبلت محبوب را بر پایه اخبار موثق در این زمینه ترسیم کنیم.

۱- زمان ارائه 

نخستین اخبار پیرامون iPad 3.0 در جولای ۲۰۱۱ در گزارش Digitimes منتشر شد جائیکه یک شرکت تایوانی تامین کننده قطعات برای اپل از تولید قطعات iPad 3.0 خبر داده بود.

کمی پیش‌تر در نوامبر ۲۰۱۱ بار دیگر اخبار Digitimes حاکی از ارسال پنل‌های iPad 3.0 از سوی تولید‌کنندگان به میزان یک میلیون در ماه اکتبر و دو میلیون در نوامبر بود.

مجموعه کارخانه‌جات Foxconn چین نیز بعنوان بزرگترین تولید‌کننده مادر محصولات اپل آغاز تولید نهائی iPad 3.0 در ژانویه ۲۰۱۲ را در اظهارنظری نسبتا رسمی تائید نمود. یک منبع از شرکای تجاری اپل نیز در گفتگوئی با Bloombergضمن اشاره به آغاز تولید iPad 3.0 در ژانویه ۲۰۱۲ خبر از رسیدن به سقف تولید در ماه فوریه داده است.

بدین‌ترتیب طبق پیش‌بینی Digitimes میزان تولید این محصول در پایان سه ماهه اول سال ۲۰۱۲ به ۹٫۵ تا ۹٫۸ میلیون دستگاه خواهد رسید و شایعات پیرامون نمایش این محصول پیش از بهار ۲۰۱۲ با این حجم تولید، بیش از اندازه به واقعیت نزدیک خواهد شد در واقع بر طبق پیش‌بینی اکثر ناظران iPad 3.0 در فوریه ۲۰۱۲ بصورت رسمی به نمایش گذاشته شده و در ابتدای مارچ به بازارهای آمریکا و در پایان همان ماه به بازارهای اروپائی عرضه می‌شود.

۲- مشخصات پردازنده

با توجه به سیر صعودی پردازشگرهای مورد استفاده در دو نسل قبلی آی‌پد و حضور چیپ‌ست دو‌ هسته‌ای A5 در iPad 2.0 استفاده از پردازنده جدیدی در قالب چیپ‌ست A6 در  iPad 3.0امری کاملا محتمل و قابل پیش‌بینی‌ست. پردازنده حاضر در این چیپ‌ست بر طبق ناگفته‌ها و ناشنیده‌ها یک نمونه چهار هسته‌ای بر پایه معماری معمول ARM است که تاکنون دو نمونه از آن توسط Nvidia با چیپ‌ست Tegra 3 و Qualcomm با چیپ‌ست Snapdragon S4 ارائه شده است و به احتمال بسیار فراوان پردازنده مورد استفاده در iPad 3.0 متفاوت از دو نمونه پیش از این ارائه شده برای این کلاس است امری که Korea Times نیز با اشاره به سامسونگ بعنوان سازنده دوباره چیپ‌ست‌های اپل کاملا آن را تائید کرده است. حضور مجدد سامسونگ در این رده علیرغم اختلاف‌های شدید این دو شرکت بر سر Patent ادعائی دو برند نیز در نوع خود بسیار قابل توجه است.

۳- صفحه‌نمایش iPad 3.0

مهمترین مشخصه آی‌پد جدید بدون شک صفحه‌نمایش آن است پنلی که علاوه بر پیش‌بینی حضور فناوری Retina display از یک نکته مثبت فوق‌العاده دیگر نیز برخوردار است که آن در کلاس کاملا متمایزی از دو پنل مشابه دیگر در نسل‌های قبلی iPad جای می‌دهد وضوح این پنل بر طبق تقریبا تمامی اطلاعات به بیرون رخنه کرده رقم مافوق تصور ۱۵۳۶×۲۰۴۸ پیکسل!

یعنی چهار برابر تعداد پیکسل های iPad 2 فعلی‌ست که فشردگی پیکسلی حاصل از این رزولوشن در یک فضای ۹٫۷ اینچی علاوه بر ایجاد تجربه بی‌نظیر در این کلاس بار دیگر برتری بی چون و چرای iPad 3.0 بر تبلت‌های رنگارنگ اندرویدی را در مسئله کیفیت تصویر کاملا به رخ می‌کشد. در مورد شرکت سازنده این پنل هنوز گمانه‌زنی‌های متعددی مابین سامسونگ، ال‌جی و شارپ صورت می‌پذیرد که البته بر طبق آخرین اخبار ظاهرا گزینه نهائی منتخب اپل شرکت شارپ خواهد بود چرا که علاوه بر حضور محصولی مشابه با وضوح ۱۵۳۶×۲۰۴۸ پیکسل در تولیدات جدید این شرکت از فناوری dual LED lightbar نیز در این پنل استفاده شده که راه حل جدید اپل در افزایش میزان روشنائی پنل‌های این شرکت است.

علت استفاده از dual LED lightbar بدلیل وضوح بالا و فشردگی پیکسلی بسیار زیاد پنل است که در صورت عدم استفاده از منبع روشنائی جدید این پنل تا ۵۰ درصد از روشنائی خود را در مقایسه با نسل قبلی از دست می‌دهد که این برای iPad که همواره از جمله بهترین نمونه‌ها برای کارکرد در نور مستقیم خورشید است نکته منفی مشهودی محسوب خواهد شد.

استفاده از فناوری dula LED lightbar با اینکه مشکل نور صفحه‌نمایش را برطرف می‌کند اما از سوی دیگر در مصرف باتری دستگاه نیز تاثیری منفی برجای می‌گذارد؛ تضادی که باید تا لحظه ارائه دستگاه به انتظار پاسخ اپل برای حل آن نشست.

۴- اتصالات بی‌سیم

یکی دیگر از نکات جالب توجه در مورد iPad 3.0 اتصالات بی‌سیم پر سرعت آن است جائیکه بجز گزینه همیشگی ۳G این بار بر طبق اخبار نسبتا موثق قرار است با جایگذاری چیپ Qualcomm 4G LTE Gobi 4000 قابلیت نسل چهارمی LTE نیز به لیست اتصالات iPad 3.0 افزوده شود که این مورد به احتمال فراوان به مدل‌های ارائه شده در آمریکا (با نام احتمالی iPad 3.2) تعلق می‌گیرد.

۵- سیستم‌عامل

با توجه به برنامه زمان‌بندی ارائه شده برای آپدیت نسخه جدید iOS در ماه مارچ، به احتمال قریب به یقین از ورژن ۵٫۱ در iPad 3.0 استفاده خواهد شد.

۶- کانکشن داک

از جمله اطلاعات جدید در مورد مشخصات iPad 3.0 کانکشن اختصاصی اتصالات سیمی و داک دستگاه است که با اینکه همچنان یک نمونه ۳۰ پینی‌ست اما ظاهر و شکل آن با تغییر نسبت به قبل روبرو شده و از لحاظ ابعاد و اندازه بسیار کوچک‌تر شده است.

بدین‌تریب در صورت صحت اطلاعات ارائه شده در این زمینه، داک‌های جدید iPad 3.0 قابل استفاده برای کانکشن‌های بزرگ‌تر مدل‌های پیشین این کلاس نبوده و مطمئنا تبدیل‌های جدیدی برای هماهنگ کردن این دو درگاه ارائه می‌شود.

۷- قابلیت NFC

شرکت اپل علاقه فراوانی به فناوری Near Field Communication یا NFC دارد و اطلاعات پراکنده‌ای در زمینه حضور NFC در آیفون ۵ و به طبع آن iPad 3.0 منتشر شده است البته نوع استفاده اپل از NFC ظاهرا تنها به مواردی همچون کیف پول الکترونیکی و موارد مد نظر گوگل در این زمینه محدود نمی‌شود و به احتمال قوی مفهوم NFC برای اپل به قابلیت remote computing نیز کاملا گسترش خواهد یافت جائیکه بعنوان مثال کاربران با قابلیت NFC قادر خواهند بود تا اطلاعات فراوانی از کامپیوتر دسک‌تاپ خود به همراه تنظیمات را با کمک آیفون یا آی‌پد در هر لحظه به Mac دیگری منتقل کنند.

۸- حافظه جدید

آی‌پد ۲٫۰ با ظرفیت‌های ۱۶/۳۲/۶۴ گیگابایت به بازار ارائه شد اما در مورد iPad 3.0 حضور ظرفیت جدید ۱۲۸ گیگابایت با توجه به بهبودهای متعدد صورت گرفته در دستگاه چندان دور از واقعیت نخواهد بود البته حضور این مقدار بالای حافظه تا حدود زیادی به وضعیت اقتصادی شرکت‌های آسیائی سازنده حافظه برای اپل بستگی خواهد داشت.

۹- پورت Thunderbol

عدم حضور پورت USB در دو نسل قبلی iPad به روشنی از عدم علاقه اپل به بکارگیری این پورت در محصولات این برند حکایت دارد امری که در مورد iPad 3.0 نیز با درصد بالائی از اطمینان تکرار خواهد شد اما داستان پورت جدید Thunderbolt قضیه هیجان انگیز دیگری‌ست؛ این پورت که در حقیقت اختراع اینتل با نام اولیه Light Peak بوده و توسط اپل با نام تجاری Thunderbolt در نسل جدید MacBook Pro های این شرکت در دسترس قرار گرفته است ترکیب جالبی از دو پورت PCI Express و DisplayPort در قالب یک درگاه سریال مشترک با هزینه پائین و سرعت بسیار بالاست (بروی کاغذ تا ۱۰۰Gb/s در یک جفت کابل نوری تا ۱۰۰ متر و در کابل مسی تا ۳ متر) که این دو اطلاعات متفاوت تصویری و دیتا را در مبدا با یکدیگر ترکیب نموده و در مقصد برای استفاده جداگانه از یکدیگر تفکیک می‌کند.

امکان اتصال هاب و افزایش تعداد پورت‌ها به ۷ عدد که دو تای آنها توسط DisplayPort به نمایش محتوای با کیفیت بالا خواهند پرداخت در کنار انطباق آن با فناوری قبلی DisplayPort و تبدیل‌های این پورت به DVI، HDMI یا حتی VGA قدرت فراوانی به فناوری Thunderbolt بخشیده است.

ظاهرا بر طبق ناگفته‌ها و ناشنیده‌ها صحبت‌هائی مبنی بر حضور Thunderbolt در iPad 3.0 بگوش می‌رسد.

۱۰- قطر بیشتر

پس از سالها مسابقه کاهش ابعاد و بخصوص قطر دستگاه حالا iPad 3.0 به احتمال قوی بر خلاف تصور دستگاهی با قطر بیشتر نسبت به نسل قبلی این کلاس است چرا که علاوه بر ماژول‌های جدید با قطر بیشتر همچون دوربین و پنل صفحه‌نمایش، مشکل بزرگ اپل در کاهش قطر یعنی فناوری dual LED lightbar برای تامین نور پنل همچنان پا برجاست امری که بر طبق پیش‌بینی‌ها تا ۰٫۷ میلیمتر به قطر نهائی دستگاه می‌افزاید.

علاوه بر موارد گفته شده در بالا نکات جدید و پیش‌بینی‌های دیگری نیز برای iPad 3.0 صورت گرفته شده است که از آن جمله می‌توان به جایگذاری کارت‌خوان SD از طریق اداپتور جداگانه، تغییر دوربین و استفاده از نمونه‌های جدیدتر و بهتر، حضور gesture control (چیزی مشابه kinect مایکروسافت) و استفاده از الیاف فیبر کربن در ساخت بدنه دستگاه اشاره کرد.

http://tabletdimo.blogfa.com
http://tabletsony.blogfa.com
http://tabletgoogle.blogfa.com
http://tabletdell.blogfa.com
http://tabletapple.blogfa.com
http://tabletsumsung.blogfa
http://tablrtiranian.blogfa.com

http://tabletapple.blogsky.com
http://tabletsony.blogsky.com
http://tabletdell.blogsky.com
http://tabletsumsung.blogsky.com
http://tablethp.blogsky.com
http://tabletirani.blogsky.com


http://tabletdell.mihanblog.com
 http://tabletsumsung.mihanblog.com
http://tabletsony.mihanblog.com


http://tablethp.persianblog.ir
http://tabletsony.persianblog.ir
http://tabletirani.persianblog.ir
http://tabletsapple.persianblog.ir
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد